250 gr. pure chocolade
50 gr. boter
4 eieren
100 gr. suiker
50 ml melk
1 espresso
Bereiding;
Smelt de chocolade met boter au bain-marie. Splits de eieren en bewaar eidooiers en eiwitten apart. Meng eidooiers met 50 gr. suiker in een pan en klop dit boven een laag vuur luchtig tot dit mengsel begint te binden. Klop nu verder van het vuur af tot het is afgekoeld. Klop 4 eiwitten luchtig met 50 gr. suiker. Meng eiwit en eidooier met elkaar en meng met melk en espresso. Voeg van dit luchtige mengsel eerst een kwart bij de gesmolten chocolade en boter. Voeg vervolgens de rest van dit luchtige ei-mengsel toe en klop alles nog eens goed door tot een mooie gladde chocolademousse. Zet een paar uur in de ijskast om een beetje op te stijven. Voordat je de Hemelse modder serveert, nog even goed doorroeren en verdelen over 4 glaasjes.
Bron; De Telegraaf/het Nonnetje Harderwijk
Geen opmerkingen:
Een reactie posten