Ingrediënten:
1 rol bladerdeeg (koeling supermarkt)
30 gram zachte boter
100 gram lichtbruine basterdsuiker
ca. 3/4 bananen afhankelijk van de grootte
dichte taartvorm ca. 18-20 cm.
Bereiding;
Laat het deeg tot het gebruik in de koelkast liggen. Verwarm de oven voor op 200gr.C. Vet de bodem van de vorm in met een dikke laag boter. Strooi hier in een gelijkmatige laag de lichtbruine basterdsuiker over. Pel de bananen en snijd ze in de lengte doormidden. Schik de halve bananen op de laag suiker in de taartvorm.
Neem het deeg uit de koelkast en leg het over de vorm. Snijd de buitenrand bij en dus het deeg voorzichtig naar beneden rond de vulling. Maak een paar gaatjes in het deeg. Bak de taart in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.
Laat de taart even uitdampen en keer hem om op een schaal of groot bord. Serveer direct! Lekker met een bolletje ijs of lepeltje crème fraiche.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten