Ingrediƫnten;
2 courgettes (in t recept stond 3 kleine courgettes)
3 el olijfolie
2 teentjes knoflook
1 el Italiaanse kruiden
2 blikken tomaatstukjes
1/2 potje zongedroogde tomaten fijngehakt
1/2 potje zwarte olijven in plakjes gesneden
600 gram verse spinazie (ik heb 450 gram gebruikt)
2 bollen mozzerella in dunne plakken
1 bosje basilicum
100 gram geraspte oude kaas
3 el pijnboompitten
1 stokbrood
(kruidenboter)
Bereiding;
Verwarm de oven voor op 180 gr.C Leg de courgette plakken (kaasschaaf) op een bord en bestrooi dit met zout. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de knoflook ca. 1 minuut. Voeg de Italiaanse kruiden, tomaatstukjes, zongedroogde tomaatjes en olijven toe. Breng op smaak met zout en peper en laat ca. 10 min. pruttelen. Laat de spinazie slinken in de tomatensaus. Dep de courgetterepen droog met keukenpapier. Schenk een dunne laag tomatensaus in de ovenschaal en leg er de courgetteplakken op, daarop de mozzerella (deel) en wat basilicum. Herhaal dit 2 x en eindig met aan de bovenkant saus en bestrooi met de geraspte oude kaas en pijnboompitten. Bak dit ca. 45 min. in de oven en serveer met stokbrood.
Bron; Boodschappen 1 2017
Geen opmerkingen:
Een reactie posten