Voor morgen ga ik ajam kerrie maken, alles een dag van te voren maken in de Indische keuken is altijd wel aan te raden, veel lekkerder als alle smaken lekker zijn ingetrokken.
Dit gerecht is makkelijk en snel te maken en echt overheerlijk door de kokosmelk en djeroek poeroet blaadjes, heel wat anders dan de Hollandse kip kerrie in ieder geval, daar ben ik geen liefhebber van.
500 gram kipfilet
1 ui
2 tenen knoflook
3 blaadjes djeroek poeroet
2,5 el citroensap
0,5 dl kokosmelk
1 el olie
1 tl djinten
0,5 tl koenjit
1 tl sereh
1 tl laos
0,5 tl zout
2 tl ketoembar
Bereiding;
Kipfilet in kleine stukjes snijden, ui in vieren snijden. Maak ui, knoflook, koenjit en laos fijn met de staafmixer (bakje ervan) of in de vijzel. Verhit de olie in de pan en bak hierin het ui mengsel een paar minuutjes onder goed roeren aan, dan de kip erbij en lichtbruin bakken. Dan de rest van de ingrediƫnten erbij en dit ca. 15 min. laten pruttelen. Af laten koelen en in de koeling bewaren tot de volgende dag. Verwijder de djeroek poeroet blaadjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten