Ingrediënten;
1 citroen schoongeboend
100 gram parmezaanse kaas
100 gram Kalamata olijven zonder pit
350 gram zelfrijzend bakmeel
300 ml Bulgaarse yoghurt (of dikke Griekse)
1.1/2 tl zeezout
1 tl bakpoeder
1 el truffelolijfolie
Bereiding;
Verwarm de oven voor op 200 gr. Rasp de gele schil van de citroen. Rasp de kaas en snijd de olijven in ringetjes. Doe het bakmeel, de yoghurt, het zeezout, de bakpoeder en de helft van de olijven met de citroenrasp en de helft van de kaas in een kom. Bestuif je handen met wat bakmeel en kneed het deeg tot een samenhangend geheel.
Rol het deeg met de deegroller op een vel bakpapier uit tot een rechthoekige lap van 1 cm dik. `leg de lap met het bakpapier op een bakplaat, bestrooi met de rest van de kaas en olijven en bak ca. 15 min in het midden van de oven.
Besprenkel het uit de oven met de olie en wat zeezout.
Bron; Allerhande.nl
Geen opmerkingen:
Een reactie posten