Mijn dadels moesten op ivm houdbaarheidsdatum en ik las dit recept (alweer) in het blad Boodschappen, een recept zonder boter en suiker en toch lekker!
Heerlijk bij de koffie of bij het ontbijt.
Ik heb het beslag geproefd en omdat ik er geen rozijnen in heb gedaan heb ik een eetlepel honing toegevoegd.
Ingrediƫnten;
100 gram dadels zonder pit
150 gram zonnebloemolie
1 el koek- en speculaaskruiden
1 cm verse gember, geschild en fijn geraspt
3 eieren
200 gram zelfrijzend bakmeel
150 gram winterwortel grof geraspt
rasp van 1 sinaasappel
50 gram rozijnen
50 gram ongezouten amandelen (grof gehakt)
Bereiding;
Verwarm de oven voor op 160 gr.C. Maal de dadels helemaal fijn in de keukenmachine en voeg de olie, koekkruiden, gember en een snuf zout toe. Meng tot het een gladde pasta is, schep over in een kom en voeg de eieren toe en klop dit 5 min. op hoge snelheid. Voeg het bakmeel toe en mix dit nog een minuut met de mixer. Spatel de wortel, sinaasappelrasp, rozijnen en noten door het beslag tot alles gelijkmatig is verdeeld. Schep het beslag in een cakevorm van 24 cm en bak de cake in 1 uur gaar. Laat de cake afkoelen op een rooster.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten