Gehakt heb ik meestal wel in de vriezer liggen en rode kool kan ook heel goed uit de vriezer.
Hachee van rundvlees blijft wel favoriet hoor, maar voor de afwisseling vond ik dit een goed alternatief voor de traditionele hachee.
Ingrediënten;
500 gram rundergehakt (slager)
2 el olijfolie
1/2 el maizena
200 ml runderbouillon
2 uien in halve ringen
1 blikje tomatenpuree (ik heb iets minder gebruikt uit tube)
2 kruidnagels
1 tl tijm (potje) in t recept staat 2 takjes rozemarijn
1 el balsamico azijn
250 gram champignons
Bereiding;
Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin het gehakt in 3 min. rul. Roer de maizena door de bouillon. Voeg de uien, tomatenpuree, kruidnagelen, tijm, azijn, bouillonmengsel en champignons toe. Roer door, breng op smaak met peper en zout en laat ca. 15 min. pruttelen. Voeg eventueel wat extra bouillon bij wanneer het te droog wordt. Lekker met puree en rode kool en appelmoes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten