Het originele recept was met 3 kleuren paprika (lust ik niet) dus vandaar de naam goulash.
Ingrediënten;
500 gram kalfslappen mager
100 gram boter
1 ui gesnipperd
2 tenen knoflook
4 tomaten
1/2 bakje champignons
100 gram diepvriesdoperwten
1 dl rundvleesbouillon
1 klein bekertje crème fraiche
Mee laten trekken bosje van 1 tak rozemarijn/1 takje maggi/blaadjes salie
Bereiding;
Vlees in dobbelsteentjes snijden en bestrooien met zout en peper. Ui snipperen. Tomaten in stukjes snijden. Boter verhitten en ui erin bakken, knoflook (pers) erbij en daarna het vlees erin bruin bakken, tomaten en champignons erbij en dan de rundvleesbouillon en de crème fraiche toevoegen, goed door elkaar roeren, erwten erbij en het kruidenbosje erin hangen. Laten stoven tot het vlees gaar is (hoeft niet zo lang als bij rundvlees)ik denk dat ik het een uur op heb laten staan.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten