Ingrediƫnten;
2 el olijfolie
1 flinke ui
2 tenen knoflook
ca. 600 gram bloemkool (zonder stronk)
2 rundvleesbouillonblokje
1 liter water
4 tl Zaanse mosterd
80 gram oude kaas
zout en peper
Bereiding;
Verwarm de olie in de pan, snipper de ui en de knoflook en bak dit zachtjes in de olie, snijd van de bloemkool kleine roosjes en voeg deze toe aan de uien en bak dit ca. 3 minuutjes mee. Voeg de bouillonblokjes en het water toe en breng dit aan de kook en laat het 10 min. zachtjes koken (ik heb het iets langer gedaan). Roer de mosterd erdoor en pureer de soep met een staafmixer of blender en breng op smaak met peper. Voeg de meeste kaas toe aan de soep en bewaar iets voor garnering bij het opdienen en proef of de soep nog zout nodig heeft.
Bron; Vegatopia, maar dan zelf aangepast naar smaak.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten