Ingrediƫnten;
4 sjalotten
2 tenen knoflook
1 rode peper zonder zaadjes
1 tl ketoembar
1 tl djinten
2 tl vissaus
50 ml. arachide olie
300 gram kipfilet
1 kleine prei in fijne ringetjes
1 wortel in smalle reepjes
3 eieren
2 el melk
1 tl trassi
1 pak pandan rijst (gekookt en afgekoeld!)
2/3 el ketjap manis
100 gram garnalen
Bereiding;
Doe de sjalotten, knoflook en rode peper in het bakjes van je staafmixer en draai het fijn tot een boemboe, voeg de ketoembar, djinten en vissaus toe. Verhit de olie in een wok en voeg de boemboe toe, laat dit iets indikken. Voeg de kopstukjes toren roerbak dit 3/4 min.. Schep de prei en wortel erdoor en roerbak nog 2/3 min. Klop de eieren los met de melk en schep met de trassi door het kip-groente mengsel. Voeg de gare rijst in gedeelten toe en roerbak dit met de ketjap tot de nasi goed warm is. Schep de garnalen erdoor.
Bron; Boodschappen 4 2016
Geen opmerkingen:
Een reactie posten