Ingredienten;
2 stronk broccoli
1 ui
2 tenen knoflook
1 el kokosolie
1 liter groentebouillon
kokosmelk (klein pakje)
50 gram gepelde pistachenoten
Bereiding;
Snijdt de broccoli in roosjes en schil de stronk en snij deze in stukjes. Verwarm de kokosolie in een pan, snipper de ui en de knoflook en bak dit in de olie. Voeg de broccoli bij de ui en knoflook en roer dit even door. Voeg de bouillon toe en voeg hier de geraspte aardappel aan toe (geeft binding aan de soep), kook in ongeveer 10 min. gaar. Rooster ondertussen de pistachenoten in een koekenpan en hak ze na afkoelen fijn. Houd 1 el nootjes achter voor garnering en doe de rest in de soep. Pureer de soep met staafmixer (of blender). Maak de soep romig met de kokosmelk. Breng op smaak met zout en peper. Garneer de soep met scheutje kokosmelk (of crème fraiche zoals wij hebben gedaan) en wat nootjes
Geen opmerkingen:
Een reactie posten