Ingredienten;
1 el groene Thaise currypasta
1 el plantaardige olie
1.1/2 l kippenbouillon
4 teentjes knoflook
2 cm gember (geschild en geraspt)
1 tl korianderzaad (gekneusd in de vijzel)
1 bosje verse koriander
150 gram basmatirijst
4 ons kipfilet
350 ml kokosmelk
100 gram erwten (diepvries)
150 gram sugarsnaps
2 el vissaus
2 el limoensap
Bereiding;
Verhit de olie in een grote soeppan met dikke bodem en bak de ui,knoflook en gember even aan. Voeg dan de currypasta toe en bak een minuutje mee. Vul de pan met de bouillon en voeg korianderzaad en verse koriander naar smaak toe (ik heb de verse koriander weggelaten, hou er niet van) Breng aan de kook en doe de rijst bij de soep. Breng weer zachtjes aan de kook en kook tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Roer af en toe want de rijst moet niet aanbakken. Doe dan de kip in de soep en pocheer tot de kip gaar is. Ongeveer 3 minuten. Voeg dan de kokosmelk, erwten en sugarsnaps toe. Breng op smaak met de vissaus en laat nog 2 minuten koken, zodat de sugarsnaps beetgaar kunnen worden. Haal van het vuur. Voeg het limoensap toe en serveer met versgehakte koriander.
Bron; tijdschrift Jan via schoonzus Anniek
Geen opmerkingen:
Een reactie posten