Ingrediƫnten;
1 el olijfolie
1 teen knoflook
2 sjalotten fijngehakt
500 gram courgette in stukjes
1 aardappel in stukjes
500 ml groentebouillon
100 ml geslagen room
3 el Griekse yoghurt
mespunt gemalen komijn
1 citroen (biologisch)
gemalen, gedroogde chilipeper uit een molentje
Bereiding;
Verwarm de olie in een pan met wat dikkere bodem en fruit hierin de knoflook en de ui zachtjes in 3 minuten. Roer de stukjes courgette en aardappel erdoor en fruit ze 1 minuut mee. Voeg de bouillon toe (ik heb rundvleesbouillon gebruikt) en breng alles aan de kook en laat het daarna zachtjes ca. 20 minuten koken.
Klop intussen de slagroom stijf, roer de yoghurt los en schep dit met de komijn door elkaar en bewaar dit tot gebruik in de koelkast.
Rasp de citroenschil. Pureer de soep met een staafmixer (eventueel haal je wat eerder wat stukjes courgette eruit voor garnering) en breng op smaak met zout en de chilipeper. Schep in het midden van de soep bij het opdienen een lepel room en doe hier wat citroenrasp op ter garnering.
Bron; AH kookboek 12 maanden lekker eten (iets aangepast recept)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten