Dit recept had mijn moeder al gemaakt en zij en mijn vader vonden het erg lekker. Nou houden onze bloedjes van kinderen niet zo van witlof.........maar vandaag is er 1 naar kookles en 1 moet er werken dus we eten samen en het is dus deze witlof geworden. Dit gerecht is echt supersnel klaar, heerlijk van smaak en gezond.
Ingrediënten; (2 personen)
300 gram basmati rijst
3 el arachide olie
1 el sesamolie
2 teentjes knoflook fijngehakt
5 stronkjes witlof in stukken van 2/3 cm
1 kipfilet
1 rode peper zonder zaadjes fijngesneden
2 tl kerrie (ik heb garam massala gebruikt Indiase)
1 el gembersnippers op siroop fijngehakt
2 el sesamzaad geroosterd.
Bereiding;
Kook de rijst. Verhit de olie (2x) in de wok en wok hierin (2/3 min) de knoflook en de witlof. Schep dit uit de wok en houdt het apart. Voeg de kipblokjes toe en bak ze rondom goudbruin. Schep de rode peper, kerrie en gember met 2 el siroop erdoor en gaar dit ca. 5 min. Rooster de sesamzaadjes in een droge hete koekenpan. Schep het witlof door het kipmengsel en verwarm 2/3 min. Schep op de rijst en bestrooi met sesamzaad.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten