Ingrediƫnten;
250 gram volkoren tarwebloem
16 gram bakpoeder
snuf zeezout
2 tl kaneel
80 gram fijngehakte walnoten
115 gram kokosolie (of boter)
90 gram dadels zonder pit fijngehakt
3 middelgrote winterpenen geraspt
3 rijpe bananen in stukjes
75 gram Griekse yoghurt
2 eieren
TOPPING
185 cream cheese
4 tl honing
sap van 1/4 citroen
Bereiding;
Oven voorverwarmen op 180 gr.C. Beboter een cakeblik en leg er een stuk bakpapier in zodat je de cake straks makkelijk uit de vorm krijgt.
Doe de volkoren bloem, bakpoeder, kaneel, zout en walnoten in een schaal en zet aan de kant voor later.
Verwarm de kokosolie in een pan. Snij de dadels in kleine stukjes en verwarm ze in de olie. Niet laten pruttelen alleen verwarmen.
Rasp boven een andere kom de wortels en voeg de banaan toe. Dadel kokosolie mengsel erbij en mix dit met een staafmixer door elkaar zodat er geen stukjes dadel meer in zitten. Vervolgens de yoghurt en eieren toevoegen dit even doormixen en dan in delen het bloemmengsel erbij. Bak dit in een cakeblik 50/55 minuten in de oven. En laat het daarna goed afkoelen (anders valt het uit elkaar met snijden). Wanneer de cake voldoende is afgekoeld kan je de topping erop doen (hoeft niet trouwens hoor, ik vind de cake zo ook lekker).
Bron: www.beginspiration.nl
Geen opmerkingen:
Een reactie posten