dinsdag 29 oktober 2013
De lekkerste gehaktballen
Deze gehaktbal ik hier thuis toch echt DE favoriet, het recept komt dan ook van Jonnie Boer van sterrenrestaurant de Librije in Zwolle. Ook wel eens andere recepten gemaakt, maar de gezinsleden blijven zeggen doe ons maar de gehaktballen die je normaal maakt :-)
Ingredienten ;
500 gram rundergehakt
2 el ketjap
1 el grove mosterd
1 el franse mosterd
1/2 el zout
1/2 tl cayennepeper (stond 1 tl in het recept)
2 eieren
100 gram paneermeel
25 gram boter
Optie;
1 pot vleesfond
Alles mengen van het eerste rijtje ingrediënten, gehaktballen draaien, en ze daarna laten rusten in de koeling. Daarna bruin bakken aan alle kanten in de boter met een ui en laurierblaadje eventueel.
Optie; vleesfond bij de jus doen, zo niet dan wat meer boter gebruiken voor een jus.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten